En vanlig pokerhand

Jag sitter på small blind med KQ. Jag har ungefär 100bb framför mig och han som sitter på knappen har mig täckt. Det är också knappen som höjer vilket han gjort under hela spelets gång. Jag ger honom alltså ingen vidare respekt. Big blind är ganska tight och sitter med mycket market. Jag är inte rädd att han ska stjäla med en liten stack genom att stoppa in allt alltså. Han lär dra sig ur vägen om jag 3-bettar här. Jag vet inte hur knappen brukar reagera på 3-bets, men jag tänker att jag lär vinna potten ganska ofta. För det första är det ett kraftfullt spel att 3-betta och för det andra är det första gången han ser mig göra det. Så jag stoppar in 3 gånger hans bet. Men han synar. Jag är nu alltså ur position med KQ. Det spelar ingen större roll. Jag har en ganska schysst hand ändå som floppar bra. Floppen kommer sedan 9, 10, x. Inga färgdrag är ute och mina KQ är inte i färg, så jag har ingen backdoor flush att fiska in. Med hålpipan och två överkort så spelar jag stenhårt här alla dagar i veckan. Jag leder med 65 % pott. Knappen höjer mig lite mer än dubbelt. Vad ska jag göra?

Svar: In med degen snabbare än du hade ätit en snickers efter du varit utan mat i två dygn. Det är bara att skicka in här. Han kan ha lite skit som A10 som han försöker skydda och vinna just nu. Det kan han syna av med men det är inte superbekvämt. Jag kan ju också hitta en knekt (4 outs), en kung (3 outs) eller en dam (3 outs). Det är inte allt tokigt. Det finns flera händer som han har mig slagen men som han kommer kasta flera utav dem. Säg att han har 99. Då är det inte asroligt, men vi har fortfarande fyra outs och ca 16 % chans att vinna handen ändå. AA känns inte troligt eftersom han inte höjde tillbaka pre flop. KK och QQ är osannolikt i och med att jag har KQ. Nej jag skickar in här. Vad hände sen då? Han foldade och jag antar att han inte hade något med vill prova att ta potten ifrån mig ifall jag haft AK eller något skräp som jag 3-bettar med och inte varit bekväm att fortsätta spela en 200bb-pott med.